Ovaal Hondenbed

Back on Track
Vanaf
    Levertijd:2-4 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Het ovalen hondenbed heeft veel mogelijkheden. Het is perfect te gebruiken in de auto of in de Bench. De hond blijft warm, en de spieren en gewrichten soepel. De onderkant van het bed is voorzien van een antislip laag, zodat het goed op zijn plaats blijft liggen. In de bijbehorende tas is het bed makkelijk te vervoeren.

Kleur: Zwart

Maten: 55x60cm80x100cm
100x120cm

Orthopedische hondenbedden

Voor honden met stramme of pijnlijke gewrichten is een plat kussen dat stevig gevuld is, het meest geschikt. Ligt uw hond toch liever in een mand, kies dan voor een stevige vulling en lage instap. De gewrichten worden hierdoor ontlast en het opstaan van zo’n kussen is makkelijker dan uit een zacht kussen of zachte mand. Ook een ligzak met piepschuimkorrels of lucht is voor honden ideaal; de vulling zorgt voor optimale drukverdeling. Bovendien houden deze kussens de lichaamswarmte vast en ook dat is erg prettig voor oudere honden met pijnlijke gewrichten.

Let op
Back on Track producten zijn niet geschikt voor gebruik bij drachtige honden.

*De werking van Welltex
Keramisch poeder wordt in polyester en polypropyleen weefsel gesmolten waardoor een stof gecreëerd wordt die lichaamswarmte weerkaatst als een infrarode golf. Gewone stoffen isoleren lichaamswarmte maar deze stof weerkaatst een infrarode golf waardoor de bloedcirculatie toeneemt. De infrarode energie die ontstaat door de gebruikte materialen verlicht pijn, vermindert ontstekingen en zwellingen, verwarmt spieren en versnelt het genezingsproces zonder bijwerkingen.

Gebruiksaanwijzing Back on Track producten
Alle Back on Track producten moeten opbouwend gebruikt worden in het begin. Gebruik de producten maximaal 4 uur de eerste 2-3 dagen, Het lichaam krijgt op die manier de kans te wennen aan het effect dat dit materiaal geeft.

De reden dat Back on Track adviseert om te beginnen met maximaal 4 uur gebruik is omdat in het begin bij sommige honden een zwelling kan ontstaan. Dit komt door de verhoogde bloedsomloop, eigenlijk een goed teken van het effect van het keramische materiaal. Een zwelling kan al na één of meerdere uren gebruik optreden. U dient het product de rest van de dag dan niet meer te gebruiken en het product de volgende dagen meer geleidelijk te introduceren. Na de introductieperiode kunt u het gebruik verhogen naar tenminste 8 uur per dag, het liefst langer. Na al een paar uur ziet u vaak een positieve inwerking op gespannen spieren en stijve gewrichten. Bij een hardnekkig probleem kan het meerdere dagen duren, oplopend naar 10-20 dagen, voordat u het gewenste resultaat bereikt heeft.

Na de inleidende 2-3 dagen is het belangrijk om intensief met het gebruik van het product door te gaan voor tenminste 10, het liefst 20 dagen voordat u het effect beoordeelt. Het keramische materiaal weerkaatst meer warmtestraling van het lichaam wanneer uw hond in beweging is, maar het werkt ook prima tijdens rust.