diarree 2

Diarree en maagklachten Honden

Vaak zijn de problemen aan de ontlasting te herkennen. Als de poep van de hond een andere kleur krijgt of enorm stinkt, last heeft van winderigheid, vermagerd, weinig drinkt dan is dat een teken dat er iets mis is met de dunne darm of de dikke darm

Wat zijn de oorzaken van maag- en darmproblemen bij honden?
- Wormbesmetting
Voeding, denk hierbij aan:
- abrupte overgang van de ene op de andere voer
- voer wat oorspronkelijk niet voor hem bedoeld is (mee eten).
- voedselintolerantie (Product Enzyme Miracle)
Hij is dan allergisch voor bepaalde bestanddelen van het voer dat hij eet.

Diarree is een natuurlijke lichaamsreactie om iets te verwijderen wat niet in het (honden)lichaam thuishoort.

We onderscheiden 2 soorten diarree:
Dikke darm diarree
Bij dikke darm diarree is de frequentie van poepen sterk toegenomen en is er vaak sprake van persen en verhoogde aandrang. Per keer worden meestal kleine hoeveelheden slappe ontlasting geproduceerd, soms met slijm en/of bloed. Tijdens het uitlaten wordt vaak meerdere keren gedefeceerd of uw huisdier blijft dit proberen omdat er door de zwelling een gevoel van aandrang aanwezig blijft. Product Probiotic Miracle

Dunne darm diarree
Bij dunne darm diarree worden vaak de volgende verschijnselen waargenomen, veel borrelen in de buik, veel winden laten. dunne spuitpoep, wel vaker uitmoeten maar niet extreem. Tijdens het uitlaten wel in 1 keer uitpoepen, maar dan wel meer dan normaal. Oorzaken van dunne darm diarree zijn vaak infecties door wormen (bijvoorbeeld Giardia), bacteriën en virussen. Irritatie van de darm door opgenomen stoffen is ook een mogelijkheid, te denken valt aan verandering van voer, verkeerde voeding (voor uw huisdier) of iets van de straat. Product Enzyme Miracle

Oorzaken van diarree bij honden

Een voedingsbestanddeel dat niet goed wordt verdragen
Onze honden zijn individuen die allemaal verschillend zijn. Zo kan het zijn dat de ene hond een bepaald voedingsbestanddeel prima verdraagt en een andere hond niet en hierop reageert door diarree.
Een plotselinge verandering van voeding
Ook hiervoor geldt; de ene hond reageert hier sterker op dan de andere hond. Wil jij jouw hond op andere voeding zetten? Meng dan geleidelijk de nieuwe voeding door zijn huidige voeding heen. Zo kan het maag-darmkanaal rustig wennen aan de verandering van voeding.
Een opgelopen infectie
Een opgelopen infectie kan sluimerend aangewakkerd worden, maar ook plotseling heftig toeslaan. Zeker in het laatste geval zal je hond hele dunne ontlasting produceren. Immers, het lichaam doet zijn best om de ziekteverwekker te lozen. Een wormeninfectie is een goed voorbeeld van een ongewenste indringer waarvan het lichaam zich wil ontdoen.
Lichamelijke en geestelijke klachten
Andere lichamelijke klachten, zoals lever- en nierproblemen, kunnen ook diarree veroorzaken. Stress kan ervoor zorgen dat lichaamsfuncties verminderen of veranderen waardoor diarree ontstaat. Meestal gaat dit gepaard met braken.

Wat u zelf kunt doen bij acute diarree
U kunt uw huisdier een supplement geven waardoor de ontlasting wat dikker gemaakt wordt of de schadelijke stoffen weg gevangen worden. Tevens zullen de meeste supplementen ook zorgen voor wat extra vitaminen en mineralen aangezien uw huisdier voedingsstoffen minder goed opneemt door de verstoorde darmfunctie. U kunt denken bijvoorbeeld denken Enzyme Miracle of Probiotic Miracle.

Daarnaast is het belangrijk dat uw dier voldoende blijft drinken omdat ze met diarree veel meer vocht verliezen dan bij normale ontlasting.